Dra. MARIA SAUMOY LINARES

Metge adjunt

Unitat VIH i MTS, Servei de malalties Infeccioses

Hospital Universitari de Bellvitge- IDIBELL

L’Hospitalet.08907 Barcelona

Espanya
 

Va finalitzar la Formació Mèdica Especialitzada en Medicina Interna l'any 2003. Des de llavors ha estat combinant la tasca assistencial hospitalària amb la recerca en l'àmbit de la infecció pel VIH.

En 2004 mitjançant  un contracte de l'Institut de Salut Carlos III post-formació MIR dut a terme a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona va realitzar recerca en la patogènia de les complicacions metabòliques relacionades amb el tractament antirretroviral i el paper genètic sobre aquestes complicacions. Va completar aquesta línia de recerca amb una estada en el Institute of Microbiology de Lausane, amb l'equip del Dr. Amalio Telente. Aquests estudis li van permetre elaborar la seva tesi doctoral.

L'any 2007 es va incorporar a treballar en la Unitat de VIH  del Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Universitari de Bellvitge on ha continuat fins a l'actualitat. Ha compaginat l'activitat assistencial, bàsicament a pacients amb infecció per VIH, amb la recerca. Dins de la recerca ha participat en múltiples estudis randomizados de fàrmacs antirretrovirales tant nacionals com a internacionals. D'altra banda, ha participat en estudis promoguts des de la nostra Unitat amb una línia de recerca centrada en l'estudi de la patogènia de les alteracions metabòliques relacionades amb la infecció pel VIH i el tractament antirretroviral, així com, estudi del risc cardiovascular associat al VIH. Alguns d'aquests estudis han estat finançats per convocatòries competitives d'Administracions públiques i privades. Fruit d'aquests estudis són les publicacions en les quals apareix com a primera signatària.

Des de fa un any, realitza la consulta de Malalties de transmissió sexual i de Garbellat de càncer anal, en les quals també duem a terme una tasca de recerca.